over mij

Ik ben Mirjam van Huffelen, coach, traumabehandelaar en trainer in Praktijk Lispeltuut.

Meer dan twintig jaar werkte ik als dansdocente. Als dansdocente merkte ik dat je anders gaat bewegen als je anders over jezelf denkt. Maar wat ik nog meer zag is dat een fysiek andere beweging of houding vaak leidde tot een andere levenshouding. Bijvoorbeeld: als je vanuit zelfbewustzijn beweegt, ga je je ook zelfbewuster voelen. Ik raakte gefascineerd door de relatie tussen gedachten die mensen over zichzelf of hun omgeving hebben en hun (bewegings)vrijheid.

Toen ik coach werd, ging ik lichaamsgericht coachen. Door het lichaam mee te nemen in coaching, spreek je niet alleen het bewuste geheugen aan, maar ook het onbewuste (lichaams)geheugen. Omdat ik merkte dat vragen in het hier-en-nu vaak teruggrijpen op overweldigende ervaringen in het verleden ging ik me verdiepen in trauma.

Werken met trauma gaat voor mij over werken van mens tot mens, vanuit respect voor de manier waarop iemand zich bewust en onbewust heeft aangepast om staande te blijven, en om te ontdekken wat mogelijk wordt als die aanpassing nu niet meer nodig is.

Hoe werk ik
In mijn werk gebruik ik BodyMind Coaching, Somatic Experiencing® en SOMA-Embodiment. Alle gebruiken een combinatie van gesproken taal en lichaamstaal. Door zo’n ervaringsgerichte aanpak kom je sneller tot een duurzamer resultaat.

Je levenshouding vormt zich in contact met je omgeving. Door wat je meemaakt, hoe je bent opgevoed of door ingrijpende gebeurtenissen kunnen delen van jou tot stilstand komen, zich verschuilen of juist teveel op de voorgrond dringen.

Ik help je om gestagneerde delen niet alleen op te sporen, maar ook weer te kunnen ervaren en in beweging te brengen.

Ik ben opgeleid als Body & Mind Language coach en –trainer aan het Body & Mind Language instituut en als Somatic Experiencing® practitioner en SOMA-Embodiment practitioner bij Bodymind Opleidingen. De polyvagaaltheorie, zoals ontwikkeld door Stephen Porges, maakt integraal onderdeel uit van Somatic Experiencing® en SOMA-Embodiment.

Lispeltuut
In het boek ‘Pluk van de Petteflet’ door Annie M.G. Schmidt vindt Pluk aan het strand van Egwijk aan Zee een bijzondere sprekende schelp, de Lispeltuut. Deze Lispeltuut wijst Pluk de weg in zijn tocht naar de kluizelaar in de Hasselerwaard, die kan helpen bij het redden van de bedreigde Torteltuin, een plek in het park waar dieren wonen en kinderen (en volwassenen!) kunnen spelen.

De Lispeltuut is een magisch voorwerp, zoals veel helden in sprookjes en mythen vinden of krijgen op hun zoektocht naar kennis, liefde of vrede. De Lispeltuut geeft haar wijsheid niet steeds even gemakkelijk prijs. Ze is niet altijd goed te verstaan, waardoor Pluk soms twijfelt of hij haar goed gehoord heeft. En als Pluk boos wordt en niet luistert, laat ze zich helemaal niet meer horen.

Net als onze eigen innerlijke stem.

Wat zeggen cliënten over mij
“Ik heb nu voor de tweede keer een serie coachingsgesprekken gevolgd bij Mirjam. Mirjam is een fijne coach waar je je snel op je gemak bij voelt. Ze is puur, ze sluit bij je behoeften aan en voelt goed aan tot hoever ze kan gaan. Dit maakt dat ik mij open kon stellen voor haar. Door te praten en oefeningen te doen ben ik mij bewust geworden van patronen die ik heb aangemaakt door de jaren heen. Verder heeft ze mij geleerd hoe ik bij mijn gevoel kan komen. Na gesprekken stopte het niet. Veel ging onbewust verder.”
Hieke

Wil je zien wat anderen vonden bij Praktijk Lispeltuut? Kijk dan eens bij reacties.