met je stroom mee

Leven vanuit je hartsverlangen

In de workshop Met je stroom mee ga je op zoek naar je eigen essentie, en naar manieren om die uiting te geven.

Het verlangen is de echo van de vervulling.
We weten dat we op de juiste weg zijn.
~ Thomas Hübl

Van overleven naar leven
Als je reis in dit leven begint, bij je geboorte of misschien al daarvoor, ontmoet je jezelf in de anderen om je heen. Je leert jezelf te zien doordat anderen je zien. Je leert van jezelf te houden doordat anderen van je houden. En je leert je aanpassen aan wat anderen niet kunnen zien of liefhebben. Delen van jou blijven op de achtergrond, andere worden uitvergroot. Je bent je vaak niet bewust van de manieren waarop je je aanpast, en blijft dat doen terwijl het niet meer nodig is. Het loslaten van deze overlevingsstrategieën brengt je in contact met wie je in essentie bent.

Universeel uniek
Alle grote verhalen en mythen kennen een zelfde structuur en patronen. Net als onze eigen levens. Tegelijkertijd is ieder verhaal, ieder mens, en ieders individuele zoektocht uniek. In Met je stroom mee werken we met ‘de reis van de held’ van Joseph Campbell. Daarnaast werken we met archetypen: onbewuste, universele patronen in de menselijke psyche (Carl Jung, Carol Pearson). Voorbeelden van archetypen zijn het onbevangen kind, de wees, de voedster, de strijder of de nar. In het universele en archetypische verhaal herken je je unieke zelf.

Meer informatie over archetypen vind je hier.

Je essentie blijft altijd bewaard
Net zoals in een zaadje de potentie van de hele bloem zit en in een kastanje de potentie van de hele boom, is jouw essentie ook nog aanwezig. En het wil leven.

Alles waarnaar je op zoek bent, zoekt jou ook. Als je stil ligt, stil zit, zal het je vinden. Het heeft lang op je gewacht.
~ Clarissa Pinkola-Estés

Misschien herken je dit:

 • je verleden heeft je niet meer zo in de greep
  Je voelt je meer geheeld, en bent je ook bewust van de invloed die het verleden op je heeft gehad
 • je wilt meer contact met wie je bent
  Je hebt het gevoel dat er nog veel te ontdekken is.
 • je wilt uiting geven aan wie je bent
  Je bent op zoek naar manieren om te leven vanuit je hartsverlangen.
 • je bent nieuwsgierig naar de toekomst
  Je staat open voor wat mogelijk is.
 • je wilt het zelf doen maar niet alleen
  Je wilt samen met anderen ontdekken en tegelijkertijd regie houden over je eigen proces.

Als jij dit ook hebt, dan is deze workshop iets voor jou.

Over mij
In Met je stroom mee komen mijn liefde voor verhalen, expressie via woorden en via beweging samen. Naast en na mijn studie Nederlands werkte ik meer dan twintig jaar als dansdocente. Ik raakte gefascineerd door de relatie tussen gedachten die mensen over zichzelf of hun omgeving hebben en hun (bewegings)vrijheid.

Ik merkte dat een andere gedachte tot een andere beweging kon leiden, maar was vooral verrast door het omgekeerde: een fysiek andere beweging of houding leidde vaak tot een andere levenshouding.

Toen ik stopte als dansdocente, en doorging als coach, was het voor mij vanzelfsprekend om lichaamsgericht te coachen. Omdat ik merkte dat vragen in het hier-en-nu vaak teruggrijpen op eerdere (overweldigende) ervaringen, ging ik me verdiepen in trauma en werd ik lichaamsgericht traumabehandelaar.

En daarmee is de cirkel rond: een trauma zou je kunnen zien als de monsters die een held in het verhaal moet verslaan, waarna de held naar huis kan als een wijzer, rijker of heler mens. En wat gaat de held dan doen …

Boek je workshop
Deze workshop bestaat uit zes dagen met steeds een tussenpoos van een maand:
27 september, 25 oktober, 22 november, 20 december 2024, 17 januari en 21 februari 2025

Steeds van 10:00 tot 16:00, Groningen

€ 120,- per dag, inclusief koffie, thee, water en een vegetarische lunch

Aanmeldingen voor alle zes dagen krijgen voorrang op aanmeldingen voor losse dagen en krijgen 10% korting.

Om mee te kunnen doen is het van belang dat je jezelf voldoende kunt reguleren, en met enige afstand kunt kijken naar dat wat je hebt meegemaakt. Na aanmelding volgt een uitnodiging voor een telefonische intake.

We werken in een groep van minimaal vier en maximaal acht deelnemers.

Wil je dat ik je op de hoogte houd van nieuwe data? Stuur me dan een mailtje!

Wat kun je verwachten
Deze zesdelige workshop is een ontdekkingstocht naar jouw essentie met behulp van verhalen, beelden, lichaamsgerichte oefeningen en meditaties. We werken met o.a. de reis van de held en archetypen. In de spiegel van ervaringen, reizen en motieven van andere helden, waaronder je reisgenoten, krijg je meer contact met je eigen essentie. Je ontwikkelt je hartsverlangen tot kompas.

dag 1 Thuis ver van huis

dag 2 Geven zonder te verliezen

dag 3 Geluk in jezelf en de wereld

dag 4 Van oordeel naar compassie

dag 5 Vrij en verbonden

dag 6 Stevig en licht

Ik heb ondertussen verschillende workshops bij Mirjam gevolgd. In iedere serie werkt ze op maat. Steeds merk ik dat wij als deelnemers voorop staan en niet het programma. Dat maakt elke serie iedere keer weer nieuw.
~ Tinie


Welkom!
Als je vragen hebt ben je van harte welkom om mij te mailen of te bellen (06 291 567 94).