body & mind

Veranderen doe je niet met alleen je hoofd
Ik fietste door de stad. Tussen alle fietsers, de één in zwarte winterjas, de ander in t-shirt en met een handdoek onder de snelbinders, viel een man mij op.

Hij fietste en droeg op zijn hoofd een taartdoos van een supermarkt. Ik paste mijn tempo aan om achter hem te kunnen blijven fietsen. Moeiteloos fietste hij om dwarrelende schoolkinderen heen, stapte hij af om te wachten voor de spoorbomen, remde voor een brommer die plotseling invoegde. Ik zag zijn rug en schouders bewegen, terwijl de taartdoos rustig op zijn hoofd bleef staan.

Ik vond het een prachtig voorbeeld van hoe je goed kunt samenwerken met jezelf.

Veranderen doe je vanuit je geheel
Je denkt misschien dat je jezelf stuurt vanuit je hoofd. Maar: meer dan 80% van alle signalen in je zenuwstelsel gaan van je lichaam naar je brein. Je onbewuste stuurt een groot deel van je handelen. Het is de rol van je brein om je fysieke sensaties en emoties op te merken, er een betekenis aan te geven en dan te handelen. Hoe meer je je bewust bent van de taal van je lichaam, hoe beter je je eigen kompas leert kennen en met behulp daarvan je koers kunt bepalen.

In BodyMind Coaching werken we met zowel gesproken taal als lichaamstaal en brengen we deze opnieuw met elkaar in contact. De combinatie van beide zorgt ervoor dat je niet alleen praat over verandering, maar daadwerkelijk kunt veranderen.

Laat je verrassen door jezelf
Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

Wat zeggen cliënten
“Door de coaching bij Mirjam ben ik me bewust geworden van de wijsheid die mijn lichaam mij schenkt. Hoe belangrijk het is te luisteren naar de wijsheid. Je krijgt het allemaal aangereikt door je lichaam en jij hoeft alleen maar te luisteren, tijd te nemen, te voelen en ervaren. Mirjam begeleidt deze sessies met zachte hand en stemt heel goed af op wie je bent. Een rijke en wijze ervaring waar ik mezelf verder mee kan ondersteunen.”
Jolanda

“Ik heb geleerd bewuster te zijn van mijn gevoelens en emoties. Deze niet te blokkeren en weg te stoppen maar ze te erkennen en accepteren. Emoties moeten kunnen vloeien maar soms mogen ze ook best even onder de tafel geschoven worden voor een later moment. Mirjam heeft mij daarin erg geholpen, om beter controle te krijgen over wat er in mijn lichaam gebeurt. Begrijpen wat ik voel om vervolgens effectiever en fitter in het leven te staan.
In combinatie met de Japanse acupunctuur van Tonsan was dit een erg fijne en vriendschappelijke ervaring. Ton bracht ontspanning in het lichaam met prikkende naalden en verwarmde koude energie op door middel van brandende Moxa. Mirjam nam mij vervolgens bij de hand om emoties vanuit mijzelf te laten vloeien.
Twee ongelooflijk lieve en wijze mensen waar ik veel van heb mogen leren. Mijn luchtballon heeft weer warme lucht om te vliegen en mijn mandje is weer netjes gevlochten voor stevige gronding.
Ik ben weer klaar voor avontuur!”
Dirk, over een combinatietraject coaching door mij en Japanse acupunctuur door Tonsan.

“Dat het onderscheid wordt weggenomen tussen je psyche en je body material – dat is onbetaalbaar!”
B.

Wil je zien wat anderen vonden bij Praktijk Lispeltuut? Kijk dan eens bij reacties.