bodymind coaching

Als mens kunnen wij ons uiten in gesproken taal. Het jongste deel van ons brein zorgt ervoor dat wij kunnen plannen, vooruit denken, beschouwen, een verhaal vertellen. In woorden. Ons handelen wordt echter voor een groot deel bepaald door de oudste delen van ons brein, die niet communiceren via woorden maar via lichaamstaal.

Soms spreken de verschillende delen van ons brein elkaar tegen en werken ze niet goed samen. Bijvoorbeeld als we verleerd zijn op onze intuïtie te vertrouwen, of als we juist reflexmatig handelen vanuit vaste patronen en geen keuzevrijheid ervaren.

In BodyMind Coaching werken we met zowel gesproken taal als lichaamstaal en brengen we deze opnieuw met elkaar in contact. De combinatie van beide zorgt ervoor dat je niet alleen praat over verandering, maar daadwerkelijk kunt veranderen.

Wat zeggen cliënten
“Door de coaching bij Mirjam ben ik me bewust geworden van de wijsheid die mijn lichaam mij schenkt. Hoe belangrijk het is te luisteren naar de wijsheid. Je krijgt het allemaal aangereikt door je lichaam en jij hoeft alleen maar te luisteren, tijd te nemen, te voelen en ervaren. Mirjam begeleidt deze sessies met zachte hand en stemt heel goed af op wie je bent. Een rijke en wijze ervaring waar ik mezelf verder mee kan ondersteunen.”
Jolanda

“Ik heb geleerd bewuster te zijn van mijn gevoelens en emoties. Deze niet te blokkeren en weg te stoppen maar ze te erkennen en accepteren. Emoties moeten kunnen vloeien maar soms mogen ze ook best even onder de tafel geschoven worden voor een later moment. Mirjam heeft mij daarin erg geholpen, om beter controle te krijgen over wat er in mijn lichaam gebeurt. Begrijpen wat ik voel om vervolgens effectiever en fitter in het leven te staan.
In combinatie met de Japanse acupunctuur van Tonsan was dit een erg fijne en vriendschappelijke ervaring. Ton bracht ontspanning in het lichaam met prikkende naalden en verwarmde koude energie op door middel van brandende Moxa. Mirjam nam mij vervolgens bij de hand om emoties vanuit mijzelf te laten vloeien.
Twee ongelooflijk lieve en wijze mensen waar ik veel van heb mogen leren. Mijn luchtballon heeft weer warme lucht om te vliegen en mijn mandje is weer netjes gevlochten voor stevige gronding.
Ik ben weer klaar voor avontuur!”
Dirk, over een combinatietraject coaching door mij en Japanse acupunctuur door Tonsan.

“Dat het onderscheid wordt weggenomen tussen je psyche en je body material – dat is onbetaalbaar!”
B.

Wil je zien wat anderen vonden bij Praktijk Lispeltuut? Kijk dan eens bij reacties.